Agro-app FieldScout beste digitale tool van Nederland

De FieldScout-app van BioScope heeft een gouden Dutch Interactive Award 2021 gewonnen in de categorie Tools. De verkiezing is een initiatief van Emerce, het platform voor digital marketing en e-business.

Agro%2Dapp+FieldScout+beste+digitale+tool+van+Nederland
© BioScope

Bij de Interactive Awards (DIA) worden de allerbeste interactieve digitale gereedschappen van Nederlandse makelij beloond. De bijna driehonderd inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury van zwaargewichten uit de digitale wereld.


'FieldScout maakt complexe big data op een knappe manier inzichtelijk voor het boerenbedrijf. De tool bewerkstelligt daarmee dat boeren milieuvriendelijker en beter gaan werken', geeft de vakjury aan. 'Daarmee heeft dit gouden werk een positieve invloed op de bedrijfstak en de maatschappij. Kortom: een prachtige en impactvolle case.'
Precisielandbouw

Met de FieldScout-app kunnen boeren aan de slag met precisielandbouw. Hierbij krijgen gewassen met behulp van technologie heel nauwkeurig de behandeling die ze nodig hebben. Dat is efficiënter, goedkoper en duurzamer. De app voorziet de boer op locatie van de juiste inzichten, zoals de staat van de gewassen.

De app stroomlijnt het proces van analyse, scouting en het ondernemen van actie. Zo kunnen boeren gewassen heel gericht behandelen, bijvoorbeeld met meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen.


Aanwas gebruikers

FieldScout is een initiatief van BioScope, met een participatie van LTO Bedrijven, en appbouwer Uselab. Gezien het onderwerp zorgde dat voor een leuke dynamiek: strategen, designers en developers maakten samen met landbouwspecialisten en boeren een digitaal product. De aanwas van nieuwe gebruikers heeft een seizoensgedreven karakter. Steeds meer boeren gebruiken de app.

Een jaar na lancering is FieldScout een van de meest gebruikte apps in de agrarische sector. LTO stimuleert haar leden databewust te telen met de innovatieve app. De FieldScout-app is geavanceerd, maar toch erg eenvoudig te gebruiken, zegt marketingmanager Arnout Goeman van LTO Bedrijven.

'Dat is volgens ons precies hetgeen wat een landbouwer zoekt in een toepassing als deze. Het maakt eigenlijk niet uit of je een zeer ervaren smart farmer bent of er net mee begint. De FieldScout-app maakt voor iedereen informatie praktisch toepasbaar in het veld.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer