3 kilometerzone Weert vrij van vogelgriep

De zeven pluimveebedrijven in de 3 kilometerzone rond het Limburgse Weert zijn vrij van vogelgriep. Dat blijkt uit de screening van de bedrijven na de uitbraak van vogelgriep op het kalkoenbedrijf in Weert op 21 mei.

3+kilometerzone+Weert+vrij+van+vogelgriep
© Vidiphoto

In de 10 kilometerzone rond Weert liggen nog 128 pluimveebedrijven. Er is nog een kleine kans dat een van die bedrijven besmet is geraakt, doordat het vogelgriepvirus door de harde wind is verspreid. 'Het is dus nog even afwachten. Maar voorlopig is het goed nieuws dat er niet meer besmettingen zijn', zegt voorzitter Kees de Jong van de vakgroep Pluimveehouderij LTO/NOP.

'Het is nu vooral zaak om er achter te komen wat de oorzaak is van de besmetting van het bedrijf in Weert', vindt De Jong. Wageningen Bioveterinary Research probeert dat nu te achterhalen.


'De laatste cijfers over de besmetting met vogelgriep bij wilde vogels waren positief. De laatste besmetting dateert van 1 mei. Dus er was al goede hoop dat de ophokplicht er snel van af kon. Hopelijk kan dat nog steeds, als duidelijk is waar de besmetting in Weert vandaan komt.'Vogelgriepuitbraken in Nederland. (Bron: WUR )


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer