Prijs planten en bomen stijgt in Duitse tuincentra

Duitse consumenten gaan meer betalen voor planten en bomen in Duitse tuincentra en bouwmarkten. De Bund Deutscher Baumschulen verwacht de komende periode een prijsstijging van 10 tot 15 procent van boomkwekerijproducten.

Prijs+planten+en+bomen+stijgt+in+Duitse+tuincentra
© Twan Wiermans

Volgens directeur Markus Guhl wordt de prijsstijging veroorzaakt door meerdere factoren. 'Door hogere inkoopkosten voor veel jonge planten, belastingverhogingen voor de boomkwekerij, hogere productiekosten door CO2-beprijzing. Bovendien neemt de vraag in veel productassortimenten sterk toe. Sommige producten zijn niet voldoende voorradig. Vooral fruit- en haagplanten, maar ook bloeiende heesters, zijn deels uitverkocht. Hetzelfde geldt voor een aantal grote bomen die worden gebruikt in stedelijk gebied.'

In 2020 en de eerste helft van 2021 deden Duitse boomkwekerijen goede zaken. Veel Duitsers hebben de coronalockdowns benut om in hun tuin te werken. Daarnaast is er in Duitsland een ontwikkeling gaande dat steden en gemeenten investeren in groen. Er wordt steeds meer geïnvesteerd in 'groene infrastructuur'. Door droge zomers was er bovendien noodzaak voor herbeplanting, door uitgevallen planten en bomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer