Problemen+HAS+Den+Bosch+raken+student+nog+niet
Nieuws
© HAS Hogeschool

Problemen HAS Den Bosch raken student nog niet

Studenten ondervinden vooralsnog geen nadeel van de financiële problemen bij HAS Hogeschool in Den Bosch. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) laat dat weten in antwoord op vragen van Kamerlid Frank Futselaar (SP).

De minister bevestigt dat de agrarische hogeschool in Den Bosch onder aangepast financieel toezicht van de Inspectie van het Onderwijs is geplaatst. Hoe ernstig de situatie precies is, kan ze nog niet melden. Eind juli brengt de Inspectie van het Onderwijs daarover een rapport uit.

In de media was gemeld dat de problemen te maken hebben met zowel de sterke groei van HAS Hogeschool als met de bezuinigingen die Den Haag de afgelopen jaren heeft opgelegd. Van Engelshoven bevestigt dat de school in relatief korte tijd sterk gegeroeid is in leerlingaantal. Tegelijk merkt ze op dat het bestuur zelf verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering op basis van de financiële mogelijkheden.

Onderzoek naar alle scholen

De minister van Onderwijs zegt dat er dit moment geen signalen zijn dat andere groene hogescholen in een vergelijkbare positie verkeren. Naar aanleiding van de situatie in Den Bosch heeft ze de Inspectie van het Onderwijs wel gevraagd een onderzoek uit te voeren naar de financiële positie van de groene hogescholen en Wageningen Universiteit. Op basis daarvan zal ze bezien of het beleid moet worden bijgesteld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 12°
  50 %
Meer weer