Nederland levert bijdrage aan ontwikkeling Vietnamese tuinbouw

Nederland en Vietnam werken al jaren nauw samen op het gebied van land- en tuinbouw en hebben dit vastgelegd in een strategische samenwerkingsoverkomst.

Nederland+levert+bijdrage+aan+ontwikkeling+Vietnamese+tuinbouw
© Thierry Schut Fotografie

Om deze samenwerking te intensiveren, brachten de ambassadeur, plaatsvervangend ambassadeur en consuls van de Vietnamese ambassade deze week een bezoek aan enkele Nederlandse tuinbouwbedrijven. Zij werden ontvangen door afgevaardigden van The Netherlands Vietnam Horti Business Platform (NVHBP) en World Horti Center (WHC).

De Vietnamese delegatie kreeg in eerste instantie een rondleiding in World Horti Center en bezocht daarna enkele productiebedrijven. In Vietnam ondergaat de tuinbouwsector een vlotte professionaliseringsslag. Dat is nodig om te kunnen voorzien in de stijgende consumptievraag. Vietnam is in Azië op dit moment de snelst groeiende economie en de tuinbouw is verantwoordelijk voor ongeveer twintig procent van het bruto binnenlandsproduct.


Ontwikkeling ondersteunen

Binnen de NVHBP werken Nederlandse en Vietnamese bedrijven samen om bij te dragen aan verdere ontwikkeling van de tuinbouw- en sierteeltsector in het Aziatische land. Het platform brengt bedrijven en organisaties bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen. Doel is de groeiende sector in Vietnam ondersteunen en het promoten en commercieel maken van Nederlandse tuinbouwtechnologieën.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  24° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  20 %
 • Vrijdag
  24° / 15°
  20 %
Meer weer