Gelderse+bedrijven+gaan+zaken+doen+met+Vietnam
Nieuws
© provincie gelderland

Gelderse bedrijven gaan zaken doen met Vietnam

Gelderse agrofoodbedrijven gaan zaken doen met Vietnam. Daartoe werd deze week een Memorandum of Understanding ondertekend tussen de Vietnamese provincie tussen de provincie Vinh Long en provincie Gelderland.

Provincie Gelderland kreeg deze week namelijk een Vietnamese handelsdelegatie uit Vinh Long op bezoek . Vinh Long is een agrarische provincie in de Mekong Delta die de landbouw en veeteelt wil moderniseren. Dit biedt kansen voor Gelderse agrofoodbedrijven.

Groeiende economie

Vietnam is één van de snelst groeiende economieën van Azië. De van oudsher traditionele landbouwsector ontwikkelt zich razendsnel. Nederland is de grootste investeerder in Vietnam en met Food Valley is Gelderland een wereldspeler in agrofood.

Duurzame landbouw

Agrofoodbedrijven in Vinh Long zoeken samenwerking met Gelderse ondernemers en kennisinstellingen op het gebied van duurzame groente-, fruit- en veeteelt. Een vriendschapsband tussen overheden is hiervoor een belangrijke voorwaarde in het socialistische Vietnam.

De provincies Vinh Long en Gelderland ondertekenen dinsdag een Memorandum of Understanding om de samenwerking tussen bedrijven te bevorderen.

De Heus

De organisatie van de handelsmissie was in handen van veevoederbedrijf De Heus uit Ede, dat al een aantal vestigingen heeft in Vinh Long.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
Meer weer