Timmermans: 'Geen gram te veel mest op het land'

Eurocommissaris Frans Timmermans wil dat de Nederlandse boer nog verder innoveert dan nu al gebeurt. Dat meldde hij deze week in een online gesprek met boeren en LTO Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak. 'Geen gram te veel mest op het land.'

'Ik wil dat iedere boer in Nederland met zijn laptop of mobiele telefoon alles kan regelen', stelde Timmermans. 'Ik wil dat elke boer precies weet wat er op het land gebeurt, zodat er geen gram te veel pesticiden en mest wordt toegepast. Al die dingen moeten we invoeren in Nederland. Zo kunnen we hoge kwaliteit voedsel produceren.'

'Onze boeren hebben al zoveel gedaan', reageerde Sjaak van der Tak. 'Die Green Deal stelt soms wel heel hoge kaders. En ja, we moeten verder. Maar dan is één boodschap duidelijk: we moeten ervoor beloond worden door eraan te verdienen.'

Timmermans liet in het online gesprek duidelijk merken dat hij zich zorgen maakt over de marges in de landbouw. Daarin werd hij gesteund door Van der Tak. 'Er moet extra geld uit Brussel naar de Nederlandse landbouw en daarmee op het boerenerf komen. Zolang wij met Timmermans aan tafel zitten, is dat onze boodschap.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer