Boeren in gesprek met Eurocommissaris Timmermans

LTO Nederland organiseert een onlinegesprek tussen boeren en Eurocommissaris Frans Timmermans over de landbouwplannen van de Europese Commissie. Het gesprek is onderdeel van de Europaweek van LTO Nederland.

Boeren+in+gesprek+met+Eurocommissaris+Timmermans
© Europese Commissie

Zowel leden als niet-leden van LTO kunnen dinsdag 11 mei om 15 uur deelnemen aan het gesprek met de Eurocommissaris, die ook vicevoorzitter is van de Europese Commissie. Europa werkt aan een Green Deal met daarin grote opgaven voor de Europese landbouwsector op het gebied van onder meer klimaat en biodiversiteit.

LTO vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan Europa. 'Een groot deel van de wetgeving waar wij mee te maken krijgen, vindt zijn oorsprong in Brussel', zegt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. 'De Green Deal zal een grote impact hebben op de onze sector. Het is belangrijk dat boeren en tuinders bij dit soort sessies aansluiten om vragen te stellen of met ideeën te komen. Zo kunnen we als sector gezamenlijk onze stem laten horen.'

Het gesprek met Timmermans staat open voor alle boeren die zich opgeven via de website van LTO. Voor leden is er nog een 'werkbezoek Brusselse lobby' op maandag 10 mei, een GLB-webinar op dinsdag 11 mei en een rondetafelgesprek met de Europarlementariërs Jan Huitema (VVD), Annie Schreijer-Pierik (CDA), Bas Eickhout (GroenLinks) en Bert-Jan Ruissen (SGP) op woensdag 12 mei.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer