Copa-Cogeca positief over Europese klimaatwet

Landbouworganisatie Copa-Cogeca staat positief tegenover het voorlopige akkoord over de Europese klimaatwet. Deze overeenkomst tussen het Europarlement en de lidstaten is woensdagochtend beklonken. De Europese klimaatwet is een sleutelwetgeving die het pad van de Europese landbouw de komende decennia zal bepalen, stelt Copa-Cogeca.

Copa%2DCogeca+positief+over+Europese+klimaatwet
© Vidiphoto

De organisatie van Europese boeren en agrarische coöperaties steunt de doelstelling van de overeenkomst om de netto-uitstoot van broeikasgassen te verminderen. 'We beschouwen het initiatief voor koolstoflandbouw als een sleutelelement voor het realiseren van koolstofverwijdering via marktgeoriënteerde regelingen voor koolstofkrediet', schrijft Copa-Cogeca in een verklaring.


De gevolgen van klimaatverandering eisen een steeds grotere tol van de landbouwsector en het levensonderhoud van de landbouw, vindt Copa-Cogeca. 'Daarom wordt een sterke focus op aanpassing aan de klimaatverandering bijzonder toegejuicht.' De organisatie gaat ervan uit dat de invoering van de EU-klimaatwetgeving gelijk op gaat met ondersteunde regelingen.


Bosbouw

Naast landbouw speelt bosbouw een belangrijke rol bij de beperking van en aanpassing aan klimaatverandering. De rol van actief beheerde bossen is essentieel bij het vervangen van fossiele materialen en energie bij de koolstofopslag van geoogste houtproducten.

Bevordering van het gebruik van bossen, voornamelijk als koolstofputten, is geen geschikte maatregel om klimaatverandering tegen te gaan, maar eerder een risicovolle strategie. Daarom is het essentieel dat rekening wordt gehouden met de volledige boscyclus en de talrijke ecologische en sociaal-economische diensten die bossen bieden.

Het voorlopige akkoord projecteert een veelbelovend terrein voor eerlijke sectoroverschrijdende samenwerking, waaraan alle sectoren en productiemethoden hun bijdrage moeten kunnen leveren. Boeren en agrarische coöperaties staan ??klaar om bij te dragen en tegelijkertijd de voedselzekerheid te waarborgen, besluit Copa-Cogeca.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer