Kamer+wil+meer+onderzoek+naar+versnellen+asbestsanering
Nieuws
© Niels de Vries

Kamer wil meer onderzoek naar versnellen asbestsanering

De Tweede Kamer wil dat er meer onderzoek wordt verricht naar methoden om asbestdaken sneller te kunnen saneren. Moties daartoe van CDA en SGP werden woensdag aangenomen.

Bij de foamshield-methode wordt het asbest afgedekt met schuim dat ervoor zorgt dat asbestdeeltjes worden gefixeerd. Bij deze manier van werken kunnen bepaalde veiligheidsmaatregelen achterwege worden gelaten, waardoor sanering vlotter kan verlopen en goedkoper is.


LTO Nederland zou graag zien dat de foamshield-methode en gelijkwaardige alternatieven breder ingezet kunnen worden. Tot nu toe is er echter te weinig onderzoek naar gedaan, waardoor verwijderaars ook bij deze manier van werken in de zwaarste risicoklasse vallen.

De Tweede Kamer roept de regering nu op zich door het toestaan van innovatieve methodes proactief op te stellen bij het versnellen van de asbestsanering. Sinds het voorgenomen verbod op asbestdaken in 2024 werd ingetrokken is de hoeveelheid gesaneerde vierkante meters asbestdaken aanzienlijk gedaald.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 13°
  10 %
Meer weer