Jongeren vloggen weer over bijbaan in de kas

Glastuinbouw Nederland laat jongeren ook dit jaar weer hun belevenissen in de kas vastleggen. Seizoen twee van 'Vlog uit de Kas' gaat 25 juli van start.

De belangenbehartiger voor de glastuinbouw had vorig jaar veel succes met het eerste seizoen 'Vlog uit de Kas'. Het inkijkje dat jongeren geven over werkzaamheden tijdens hun bijbaan in de sector maakt andere jongeren nieuwsgierig, beaamt woordvoerder Amy van der Lei.

'Dat is precies het doel dat we voor ogen hebben met deze serie. Jongeren die in de sector werken motiveren en het inspireren van nieuwe jongeren voor de glastuinbouw.'

Ik het tweede seizoen zijn ditmaal zeven jongeren te zien met een bijbaan in het groen onder glas. Zij vloggen over hun werkdag. Wat zijn de werkzaamheden? Waarom kiezen ze voor een vakantiebaan in de kas? En welke loopbaankansen biedt de glastuinbouw voor hun toekomst?

Bedrijven

De vloggers en deelnemende bedrijven van dit seizoen zijn: Jäel (14), werkt bij Pligt Professionals, Daniëlle (20), werkzaam bij Fachjan en Fleur (17), aan de slag bij Royal Brinkman. Verder nemen deel: Clemens (19) werkzaam bij Sion, Hugo (23) jaar, die een bijbaan heeft bij Combivliet en tot slot de dames Hieke en Annique (beide 17) die zichzelf filmen bij Pligt Professionals.

Benieuwd naar de belevenissen van de vloggers in de kas? Bekijk dan donderdag 25 juli de eerste #vloguitdekas via vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Twitter of Facebook van Glastuinbouw Nederland.

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
 • Vrijdag
  10° / 7°
  50 %
Meer weer