Duijvestijn levert nieuwe gezonde tomaat aan Deen

In de winkels van supermarktketen Deen liggen vanaf deze week de 'Phytorich Krachtige Tomaten' van kwekerij Duijvestijn.

Duijvestijn+levert+nieuwe+gezonde+tomaat+aan+Deen
© Kwekerij Duijvestijn

De Westlandse tomatenteler Nico Duijvestijn, eigenaar van kwekerij Duijvestijn, meldt dat de grootschalige introductie van deze nieuwe gezonde tomaat het resultaat is van een succesvolle periode experimenteren. 'Phytorich Krachtige Tomaten vallen op door een unieke combinatie van rijkelijk lycopeen en de umami smaakbeleving. Hiermee biedt Deen zijn klanten een opvallend versproduct.'

Manager Thedo Vos van Deen Supermarkten bevestigt dit. 'Klanten maken meer gezonde keuzes, zijn bewuster van de meerwaarde van inhoudsstoffen in verse groente en fruit en geven daarnaast steeds vaker de voorkeur aan verse producten van Hollandse bodem. Met deze nieuwe tomaat sluiten we aan op deze behoeftes.'


Karakteristieke dieprode kleur

Het nieuwe tomatenras, wat op consumentenniveau vermarkt wordt als 'Phytorich Krachtige Tomaten', draagt officieel de rasnaam Gochiso PR7 F1. De pruimtomaat met een karakteristieke dieprode kleur, komt uit het Phytorich-programma van veredelaar Takii.

Phytorich is bij Takii een uitgebreid assortiment groenten, dat bevat een hoog gehalte aan zogeheten bioactieve stoffen met een gezondheidspotentieel. De Krachtige Tomaten uit het concept zijn extra rijk aan de bioactieve stof lycopeen. Verder beschikken deze tomaten van nature over een hoog gehalte glutaminezuur. Dit geeft volgens de veredelaars de karakteristieke umamismaak.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer