Peilgestuurde drainage werkt op zonne-energie

Suevia breidt zijn assortiment systemen op zonne-energie uit met een peilgestuurde drainage. Het gaat om een drukdrainagesysteem op zonne-energie.

Peilgestuurde+drainage+werkt+op+zonne%2Denergie
© Suevia

Bij traditionele drainagesystemen wordt alleen gezorgd voor afwatering. In de zomer heeft u hierdoor sneller last van verdroging. Peilgestuurde drainage heeft deze nadelen niet, want naast draineren is het met dit systeem mogelijk te infiltreren (omgekeerde drainage) en zo kunnen boeren en tuinders altijd een gewenst waterpeil op het perceel creëren.

Het bijzondere aan het systeem van Suevia is dat het draait op zonne-energie. Dure stroomkabels aanleggen naar een perceel is niet nodig. Het Suevia peilgestuurde drainagesysteem zorgt voor een instelbaar waterpeil voor zowel in- als uitfiltreren, vergroot de watervoorraad in de bodem, versnelt het infiltreren van water bij droge perioden en versnelt het afvoeren van overtollig water in natte perioden of voor werkzaamheden op het land.

Veenbodem

In droge perioden wordt met dit drukdrainagesysteem de veenbodem, die vergelijkbaar is met een spons, vochtig gehouden. Hierdoor wordt de bodemdaling, als gevolg van verdroging, geremd.

In natte perioden leidt peilgestuurde drainage tot een betere afwatering van het perceel en verbetert de draagkracht van het veen. Daarnaast vermindert versnelde vernatting van veengebieden de CO2-uitstoot, omdat het veen minder snel inklinkt.

Constant waterpeil

Dit systeem is behalve voor veengronden ook geschikt voor klei- en zandgronden. Het is inzetbaar bij diverse toepassingen waarbij een constant waterpeil is gewenst, zoals akkerbouw, weidegebieden, bollen- en fruitteelt en bij percelen waar de afwateringsloot hoger ligt dan de drainage.

Door middel van het plaatsen van een centrale leiding voor de drainage is het Suevia peilgestuurde drainagesysteem eenvoudig aan te sluiten op de bestaande drainage. Door de eenvoud van het systeem en het gebruik van zonne-energie heeft Suevia een betaalbaar systeem kunnen maken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
Meer weer