Eerste+APK3%2Derkenning+trekkers+voor+Abemec
Nieuws
© RDW

Eerste APK3-erkenning trekkers voor Abemec

Directeur Hans Quint van Abemec in het Brabantse Veghel heeft maandag de erkenningssticker APK3 uit handen van algemeen RDW-directeur Ab van Ravestein ontvangen. Abemec is het eerste bedrijf waaraan de erkenning APK voor land- en bosbouwtrekkers (APK3) is toegekend.

Landbouwmechanisatiebedrijf Abemec bedient met 23 vestigingen veehouders, akkerbouwers, tuinders, loonwerkers en fruittelers door heel Nederland. 'Op het feit dat wij de eerste erkenninghouder voor de APK3 zijn, zijn we natuurlijk trots', zegt Quint. 'Veiligheid is een hot item en de APK3 is een eerste stap op weg naar meer veiligheid.'

De invoering van de APK3 is gestart per 1 mei. De APK3 geldt voor land- en bosbouwtrekkers op wielen die sneller gaan dan 40 kilometer per uur. Een nieuwe land- of bosbouwtrekker moet na vier jaar voor het eerst worden gekeurd. Daarna moet het voertuig elke twee jaar worden gekeurd. Voor oudere land- en bosbouwtrekkers is het moment waarop ze aan de APK moeten voldoen, afhankelijk van de datum van de eerste toelating van het voertuig.


Veiligheid

De APK3 voor land- en bosbouwtrekkers zal in de komende jaren de technische staat en de veiligheid van het wagenpark een stap verder brengen. De periodieke keuring van voertuigen die vaak intensief worden gebruikt, zal ook het veiligheidsbewustzijn bij de gebruikers verhogen.

Van Ravestein: 'Samen met de sector zullen we de komende tijd leren hoe we de processen nog beter en efficiënter kunnen inrichten. We zijn blij met het feit dat we de eerste erkenning hebben mogen uitreiken, want dit project loopt al jaren. Dit is een concrete stap op weg naar meer veiligheid. Je mag rustig spreken van een mijlpaal.'

Het keuren van een land- of bosbouwtrekker gebeurt door een bedrijf dat een erkenning APK3 heeft. Een APK3-erkend bedrijf is herkenbaar aan de erkenningssticker en het erkenningsschild. Quint plakte de erkenningssticker op het raam onder toeziend oog van Van Ravestein.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer