Een op drie melkveehouders heeft vertrouwen in delen data

Bijna 40 procent van de melkveehouders weet niet aan welke partijen ze in de loop der jaren een machtiging hebben gegeven voor het gebruik van hun data. Ook is vaak niet bekend voor welk doel de data worden gebruikt en of het delen wel veilig plaatsvindt. Dit leidt ertoe dat slechts een op de drie melkveehouders er vertrouwen in heeft dat er zorgvuldig met data wordt omgegaan.

Een+op+drie+melkveehouders+heeft+vertrouwen+in+delen+data
© Pixabay

Dat concludeert JoinData op basis van een enquête onder ruim zeshonderd melkveehouders. Het onlineonderzoek werd in februari door JoinData uitgevoerd. JoinData is een coöperatie waarmee boeren controle krijgen over hun datastromen en data veilig kunnen worden gedeeld. Hierbij zorgt JoinData ervoor dat toeleveranciers van boeren worden aangesloten op het platform.

Meer dan 30 procent van de melkveehouders wil meer uit data halen. Ze denken daarbij aan voerefficiëntie, diergezondheid, melkkwaliteit en financieel inzicht. Veel veehouders zien de korte lijntjes met de adviseur en de mogelijkheden tot bedrijfsvergelijking als grote voordelen.


Meer grip

Volgens JoinData geeft het gebruik van dit systeem ervoor dat melkveehouders meer grip op hun data krijgen. Extra aandacht voor het gemakkelijk en veilig delen van data wordt steeds belangrijker.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer