Nedap treedt toe tot JoinData

Nedap sluit zich aan bij JoinData. Onlangs was de aftrap voor deze samenwerking omtrent data-uitwisseling met de boer aan het roer.

Nedap+treedt+toe+tot+JoinData
© Archief

Beide partijen ondertekenden een intentieverklaring voor een strategische samenwerking. Deze wordt de komende maanden verder geconcretiseerd.

Centraal staat het voornemen om data afkomstig van Nedap’s software-applicaties voor melkvee- en varkenshouders via het JoinData platform te ontsluiten, waarbij de boer aan het roer blijft staan van zijn datastromen.

Bertino Verstege, Managing Director van Nedap Livestock Management: 'Om data voor de veehouder tot waarde te brengen is het van belang relevante inzichten te genereren. Daarnaast levert het de veehouder veelal meerwaarde op als data kan worden geïntegreerd in diverse systemen en worden gecombineerd met overige data afkomstig van zijn eigen bedrijf of daarbuiten.'

Duurzamer produceren

'Het faciliteren van dergelijke integraties is essentieel om zowel de veehouder als de sector in de toekomst efficiënter en duurzamer te laten produceren. Het waarborgen van de veiligheid, kwaliteit en transparantie van de data-uitwisseling, waarbij de veehouder de regie houdt over zijn data, is van het grootste belang', vervolgt Verstege.

'Met Nedap als strategisch partner wordt het delen van data in de melkvee- en varkenshouderij significant gestimuleerd. Wij zijn ervan overtuigd dat met het aansluiten van Nedap een belangrijke stap wordt gezet om innovatie in de agrifood sector aan te jagen. We gaan samen werken aan het versterken van de positie van de agrarisch ondernemer”, aldus Sener Celik, directeur JoinData.

De coöperatie JoinData is een samenwerking van Agrifirm, CRV, EDI-Circle, FrieslandCampina en LTO Nederland. Ook Rabo Frontier Ventures treedt toe tot JoinData. Cosun, Avebe en nu dus Nedap hebben de intentie uitgesproken om lid te worden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer