POV+lid+van+dataco%C3%B6peratie+JoinData
Nieuws
© Nieuwe Oogst

POV lid van datacoöperatie JoinData

Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is lid geworden van non-profit datacoöperatie JoinData.

'Met het lidmaatschap onderstrepen wij het belang van een transparante en veilige datasnelweg voor de leden, waarbij de boer aan het roer komt te staan als het gaat om het beschikkingsrecht van zijn/haar data', geeft POV-voorzitter Linda Janssen aan.

'Ketens worden de komende jaren efficiënter en korter, waarbij de boer een cruciale rol speelt in het delen van kennis en informatie tot en met de consument. Door de samenwerking met JoinData als onafhankelijke coöperatie om data te delen en te managen, streven wij als POV ernaar de datapositie van de Nederlandse varkenshouder in de keten substantieel te verbeteren.'

Data delen

Data delen en managen is een van de acties uit Actieprogramma Vitalisering Varkenshouderij. JoinData is een datacoöperatie opgericht om de boer aan het roer te brengen van het beschikkingsrecht van zijn data. In Mijn JoinData kan de varkenshouder zelf regelen met welke partijen hij of zij data wil delen en voor welk doel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer