Cosun en Avebe treden toe tot JoinData

Cosun en Avebe zijn op 1 juli definitief toegetreden als lid van JoinData. Hiermee breidt de Wageningse datacoöperatie haar ledenbestand uit richting de akkerbouwsector.

Cosun+en+Avebe+treden+toe+tot+JoinData
© Han Reindsen

JoinData zorgt voor een veilige en transparante datasnelweg in de food- en agrarische sector. Uitgangspunt is dat akkerbouwers eigenaar blijven van hun data en inzicht houden in de distributie ervan. Dat stimuleert de uitwisseling van gegevens, zodat slimme apps kunnen worden ontwikkeld voor toepassing in de landbouw.

'Toetreding van Cosun en Avebe is een mijlpaal voor JoinData. We zijn blij dat nu ook de akkerbouwsector is aangesloten bij JoinData. Zo ontstaat er een bredere dekking binnen de landbouwsector', zegt bestuursvoorzitter Ton Loman van JoinData.

Smart farming

Cosun-voorzitter Dirk de Lugt vindt het lidmaatschap essentieel voor de leden en bedrijven van Cosun. 'Smart farming is noodzakelijk voor een duurzame en efficiënte akkerbouwsector. Veilige datadistributie is daarbij een cruciale randvoorwaarde. JoinData faciliteert hierin.'

'Datagebruik en -uitwisseling speelt in onze keten en op de akkerbouwbedrijven van de leden van Avebe een steeds grotere rol. JoinData maakt het mogelijk om datastromen te koppelen, waardoor we nog efficiënter gebruik kunnen maken van de beschikbare data', zegt bestuursvoorzitter Bert Jansen van Avebe. Coöperatie JoinData is een samenwerkingsverband van Agrifirm, CRV, EDI-Circle, FrieslandCampina en LTO Nederland. Ook Rabo Frontier Ventures is juni 2018 toegetreden tot JoinData.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer