Bietentelers+kunnen+zich+melden+voor+Betacal%2Dregeling
Nieuws
© Twan Wiermans

Bietentelers kunnen zich melden voor Betacal-regeling

Telers van suikerbieten kunnen tot 1 april aangeven of ze volgend jaar willen deelnemen aan de nieuwe Betacal-telersregeling.

Via het ledenportaal van Cosun Beet Company kunnen bietentelers hun deelname bevestigen. De leveringsperiode voor de telersregeling 2021 is van campagne 2021 tot campagne 2022. Telers die niet meedoen aan de regeling, betalen wel 0,75 euro per ton bieten als bijdrage voor de kosten van de levering van Betacal.

De hoeveelheid af te nemen Betacal is afgeleid van de suikerbieten die de telers in 2020 hebben geleverd. Over de geleverde tonnen wordt 4,5 procent Betacal flow of 3,5 procent Betacal filter aangeboden. Het berekende volume wordt op hele vrachten afgerond, meldt Cosun Beet Company.


Eerder afnemen

Volgens de suikerfabrikant blijkt uit reacties van telers dat er ook animo is om de Betacal eerder af te nemen. Maar dit is niet mogelijk omdat Cosun Beet Company nu bestellingen uitlevert voor de regeling 2020-2021. De beschikbare voorraad voor dit jaar is volledig gereserveerd en in zijn geheel verkocht.

Bij de vastgestelde toewijzing zegt Cosun Beet Company rekening te houden met belangstelling voor de vrije verkoop van Betacal. Desgewenst kunnen telers extra bijbestellen. Ook voor andere belangstellenden is Betacal beschikbaar. De fabrikant stelt dat het aandeel vrije verkoop de laatste jaren toeneemt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer