Fooditive verwerkt appel- en perenafval tot zoetstof

Fooditive verwerkt afval van appels en peren tot een plantaardige, natuurlijke zoetstof. De zoetstof zal de komende jaren in steeds meer Nederlandse producten te vinden zijn.

Fooditive+verwerkt+appel%2D+en+perenafval+tot+zoetstof
© VidiPhoto

De missie van Fooditive is om gezond voedsel voor iedereen betaalbaar te maken. Daarnaast wil het de strijd aangaan tegen voedselverspilling. Het bedrijf bracht in 2018 zijn eerste nul-calorie zoetstof op de markt. Deze is gemaakt van het afval van appels en peren en heeft 70 procent van de zoetheid van suiker. Bovendien is er geen sprake van verhoging van insuline of bloedsuiker levels.


Fooditive werkt samen met Nederlandse boeren om zowel organische als niet-organische appels en peren te redden die niet aan de eisen voldoen. Het bedrijf verzamelt het restafval van dit fruit en fermenteert het in korte tijd tot zoetstof. Het fermentatieproces zorgt voor het extraheren van fructose en de omzetting in keto-fructose. Dat is het eindproduct.

'Het doel voor 2021 is om wekelijks circa 30 ton zoetstof te produceren, door het upcyclen van 83 ton fruit. Hierdoor zal de zoetstof in een breed aanbod van producten beschikbaar zijn voor consumenten, waaronder Gigi Gelato en Hero Jam', stelt oprichter en voedselwetenschapper Moayad Abushokhedim. 'Vanaf dit jaar zal de zoetstof ook zijn entree maken in de dranken van Seicha GmbH.'


Verdikkingsmiddel van bananenschillen

Sinds de lancering van de zoetstof heeft Fooditive het assortiment uitgebreid. Naast de zoetstof zijn een verdikkingsmiddel van bananenschillen, een conserveringsmiddel op basis van wortels en een emulgator van aardappelextracten ontwikkelt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer