Bedrijf+lanceert+toevoegmiddelen+uit+resten+van+groente+en+fruit
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Bedrijf lanceert toevoegmiddelen uit resten van groente en fruit

Onder het merk Fooditive introduceert de Rotterdamse bedrijf 7th Circle een nieuwe generatie additieven voor de voeding- en drankensector. Deze additieven zijn volledig gebaseerd op restproducten uit de groente- en fruitsector.

De emulgatoren zijn afgeleid van aardappelen. Zoetstoffen worden gemaakt van de schillen van peren en appels. Bananenschillen worden benut als hoofdingrediënt voor verdikkingsmiddelen en wortelen staan aan de basis van de conserveringsmiddelen die het bedrijf levert.
De zoetstof van 7th Circle bezit 60 tot 70 procent van de zoetheid van bietsuiker, bevat nauwelijks calorieën en heeft geen effect op de bloedsuikerspiegel.

Het bedrijf 7th Circle wil voorzien in een volledig duurzaam productieproces en bijdragen aan de opbouw van een circulaire economie, aldus oprichter Moayad Abushokhedim. Bovendien profiteren agrariërs en supermarkten van het initiatief. Tegen een eerlijke prijs leveren zij de grondstoffen waarmee afval in additieven wordt omgezet.

Conserveringsmiddel

De conserveringsmiddelen op basis van wortel zijn toe te passen in dranken, gedroogd fruit, kaas, melk, eiproducten, brood en gebak. Ze verhinderen de groei van schimmel, bacteriën en gist waardoor bedrijven zonder gebruik van chemicaliën kunnen produceren, aldus de start-up. De conserveringsmiddelen zijn goed in te zetten tegen schimmel, maar werken minder goed tegen gisten. Voor het tegengaan van bacteriegroei zijn ze niet geschikt.

Circulaire economie

7th Circle claimt dat het productieproces van de ingrediënten volledig duurzaam is en dat het beginnende bedrijf bij wil dragen aan de opbouw van een circulaire economie.
Het bedrijf hanteert strenge maatstaven om de voedselveiligheid te kunnen garanderen, door bijvoorbeeld te testen op pesticiden en zware metalen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer