Extra+opslag+speciale+kosten+TVL+nu+snel+uitbetaald
Nieuws
© Johan Wissink

Extra opslag speciale kosten TVL nu snel uitbetaald

De extra opslag voor specifieke kosten voor de land- en tuinbouw in de TVL-regeling wordt nu toch snel uitbetaald. De TVL-regeling is bedoeld als tegemoetkoming in de vaste lasten voor ondernemers die door de coronacrisis in de problemen dreigen te komen.

Het kabinet kondigde na intensieve gesprekken met LTO Nederland al in februari aan dat alle agrarisch ondernemers een extra opslag krijgen van 21 procent voor specifieke kosten. Die komt bovenop de subsidie voor vaste lasten (TVL). Deze extra opslag geldt voor het eerste en tweede kwartaal van 2021. Nu de regeling recent officieel is goedgekeurd, start RVO.nl op korte termijn met de uitbetaling van deze extra opslag.

De extra opslag voor de land- en tuinbouw compenseert ondernemers voor doorlopende vaste kosten, zoals voeding, (plant)verzorging of gewasbescherming. De TVL-subsidie en de opslag zijn beide vrijgesteld van belasting. Ondernemers die al TVL hebben aangevraagd voor het eerste kwartaal, krijgen automatisch de opslag aanvullend uitbetaald. Een nieuwe aanvraag is niet nodig. Aanvragen voor het eerste kwartaal kunnen nog tot 18 mei bij RVO.nl worden ingediend.

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer