Wroetvarkenconcept+trekt+drie+nieuwe+deelnemers+aan
Nieuws
© Varkens Archief

Wroetvarkenconcept trekt drie nieuwe deelnemers aan

Drie nieuwe varkensbedrijven gaan deelnemen aan het Wroetvarkenconcept. Daarmee zijn er nu in totaal achttien wroetvarkenshouders.

Het Wroetvarkenconcept kenmerkt zich door de mogelijkheid die varkens krijgen om te wroeten. Biggen en vleesvarkens hebben een dikke laag strooisel met achter in het hok een toilet. Bij nieuwbouw of renovatie zullen guste en drachtige zeugen ook in stallen met strooisel gehouden gaan worden.

De nieuwe deelnemers aan het Wroetvarkenconcept komen allemaal uit Overijssel. In februari tekende de familie Brinkers uit Diepenheim het contract met stichting De Wroetstal. Hun vermeerderingsbedrijf gaat biggen leveren voor de familie Holtkuile in Wijhe. Thijs Holtkuile die in maatschap met zijn ouders werkt, is net begonnen met de bouw van een nieuwe wroetstal.


Gekoppeld

De wroetzeugen van Henk en Wouter Groothalle uit Den Ham gaan biggen leveren voor de de familie Rodijk in Heeten. Alle vermeerderaars en vleesvarkenshouders zijn altijd aan elkaar gekoppeld.


Bij de familie Van de Kamp die vorig jaar al deelnemer werd aan het Wroetvarkenconcept is nog een stal in aanbouw. Daarnaast zijn er nog meer varkenshouders die zich willen aansluiten, maar dat hangt af het loskomen van de vergunningen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer