Steun voor Flevolandse ondernemers in korte keten

Provincie Flevoland gaat ondernemers helpen die de korte voedselketen in Flevoland willen versterken.

Steun+voor+Flevolandse+ondernemers+in+korte+keten
© Provincie Flevoland

De provincie heeft samen met ontwikkelingsmaatschappij Horizon en Haute Equipe een programma ontwikkeld met diverse workshops en een-op-eenbegeleiding onder de noemer Food Forum.

Met de korte voedselketen wil provincie Flevoland de afstand tussen boer en consument verkleinen. De ondernemer kan zo een betere prijs realiseren. Daarnaast verkleint het de afhankelijkheid van import. In het Europese kennisproject 'FoodChains 4 EU' heeft de provincie inspiratie opgedaan in diverse Europese regio's. Als voorbeeld is een succesvol supportprogramma voor ondernemers 'Recipe for success' genomen in het Britse Manchester. Dit programma is vertaald naar de Flevolandse omgeving.


Intensieve begeleiding

Vier Flevolandse ondernemers of een consortium aan ondernemers wordt de kans geboden om intensief te worden begeleid. Een ervaren business developer op het gebied van korte ketens neemt de ondernemers mee in hun recept voor succes. Het doel is om in twaalf weken tijd, vier korteketennetwerken tot succes te brengen. Voor de deelnemende ondernemers vraagt dit een tijdsinvestering van acht uur per week plus deelname aan workshops. De een-op-eenbegeleiding start op 19 april.

Behalve de individuele begeleiding worden ook workshops gegeven voor ondernemers die in de agri- en foodsector een bedrijf hebben of nauw betrokken zijn bij de strategische kant bij het bedrijf waar zij werken. Ze kunnen zo hun kennis over de korte keten vergroten en het netwerk verbreden en versterken, aldus provincie Flevoland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer