Telers mogen Admire toch opgebruiken

Het aflever- en opgebruiktermijn van het insecticide Admire, met de werkzame stof imidacloprid, blijft gehandhaafd. Het middel mag op grond van overgangsrecht nog tot 2022 worden gebruikt.

Telers+mogen+Admire+toch+opgebruiken
© Ctgb

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) besloot dit dinsdag. Het CBb oordeelt dat het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) niet tekort is geschoten bij de risicobeoordeling. Het betekent dat toelatingshouder Bayer bij de toelatingsaanvraag voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat Admire voldeed aan de toen geldende Europese veiligheidsnormen.

Het oordeel van het CBb is de uitkomst van beroepsprocedures die zijn aangespannen door de Bijenstichting, het Noordbrabants Landschap, Stichting Natuur & Milieu en Greenpeace. Deze organisaties wilden bereiken dat het gebruik van insecticiden op basis van imidacloprid zou worden beëindigd vanwege de risico's voor het milieu.


Tot 1 januari 2022

Inmiddels zijn de meeste van de middelen waarvoor het beroep is ingediend niet meer toegelaten in Nederland. Daarom beoordeelde het CBb alleen de besluiten over het nog toegelaten middel Admire. Het college is tot de conclusie gekomen dat het aflever- en opgebruiktermijn rechtmatig is.

Admire afleveren mag nog tot 1 juni 2021 en het middel moet zijn opgebruikt voor 1 januari 2022.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer