AgruniekRijnvallei+wordt+partner+in+Fruit+Tech+Campus
Nieuws
© William Hoogteyling

AgruniekRijnvallei wordt partner in Fruit Tech Campus

Coöperatie AgruniekRijnvallei treedt als partner in samenwerkingsverband Fruit Tech Campus.

De Fruit Tech Campus is het innovatie- en educatiecentrum voor de regio Rivierenland, waarbij FruitTech Businesspark Geldermalsen en Proeftuin Randwijk elkaar versterken. AgruniekRijnvallei is een belangrijke toeleverancier van fruittelers in Nederland. De coöperatie telt zo'n tweeduizend actieve leden en heeft driehonderd medewerkers in dienst.

Dochteronderneming AR Plant is toeleverancier aan de plantaardige sector. AR Plant levert onder andere een uitgebreid assortiment gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en teeltbenodigdheden. Dochteronderneming Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) is een zelfstandig voorlichtingsorgaan en kenniscentrum. Zij informeert en adviseert fruittelers over gewasbescherming, bemesting en teelt. Sinds 2020 is CAF mede-eigenaar van Proeftuin Randwijk.


Logische stap

Martin Grift, algemeen directeur AgruniekRijnvallei: 'Onze ambitie is het helpen van agrarisch ondernemers met hun uitdagingen van vandaag de dag en met hun plannen voor later. Dit doen we met praktische adviezen en een breed scala aan doordachte oplossingen. Kennis, onderwijs en innovatie zijn hiervoor essentieel. Het is daarom ook een logische stap om toe te treden tot de partners in de Fruit Tech Campus.'

Harrij Schmeitz, directeur innovatie Fruit Tech Campus, vult aan: 'Onderwijs en innovatie hebben een basis nodig in de praktijk bij het bedrijfsleven. Met de toetreding van AgruniekRijnvallei ontsluiten we een belangrijke kennispartner bij het bedrijfsleven in de regio. Hiermee versterken we de basis, het fundament, in de verdere ontwikkeling van de Fruit Tech Campus.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer