Pro%2DEuropese+agenda+Volt+goed+voor+mogelijk+vier+zetels
Nieuws
© ANP

Pro-Europese agenda Volt goed voor mogelijk vier zetels

De pro-Europese agenda van Volt heeft de partij volgens de laatste peilingen twee tot vier zetels opgeleverd. Het Nederlandse parlement is daarmee het eerste nationale parlement waar deze Europese partij zetels in bemachtigd. In het Europese parlement is de partij wel vertegenwoordigd.

Laurens Dassen, de lijsttrekker van Volt, zegt dat hij en de rest van zijn partij 'ongelooflijk blij' zijn met het zetelaantal dat de exitpoll voorspelt. De exitpoll houdt wel een marge van twee zetels aan. Volt zegt dan ook de definitieve uitslag af te willen wachten.


'Het lijkt erop dat Volt voor het eerst in een nationaal parlement komt en hopelijk is dat een startschot voor Volt in andere landen', zegt Dassen. 'Het is hoe dan ook geweldig dat onze Europa-agenda bij kiezers is aangekomen.' Dassen werd na de exitpolls via sociale media uitvoerig gefeliciteerd door Volt-leden uit andere landen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer