Opnieuw uitbraak vogelgriep in Duitsland

Op een bedrijf met ongeveer 76.000 kippen in de Duitse deelstaat Sleeswijk Holstein is hoogpathogene vogelgriep vastgesteld. Dit is tot dusver het grootste bedrijf in de deelstaat dat is getroffen door het virus.

Opnieuw+uitbraak+vogelgriep+in+Duitsland
© wildinformatie.nl

Vogelgriep is geconstateerd op negen pluimveebedrijven met in totaal ongeveer 81.000 dieren in Sleeswijk-Holstein. Tot dusver zijn in het hele land bijna negentig pluimveebedrijven in elf deelstaten getroffen, waaronder vorige week een bedrijf in de regio Vechta. Die regio grenst aan Nederland en telt veel veehouderijbedrijven.

Het district Plön is het derde in Sleeswijk-Holstein waar binnen twee dagen officieel een uitbraak van vogelgriep op een pluimveebedrijf is vastgesteld. Verder bevestigde het Friedrich Loeffner Instituut nog eens 22 gevallen van vogelgriep bij wilde vogels in de districten Dithmarschen, Ostholstein, Plön, Sleeswijk-Flensburg, Segeberg, Steinburg, Stormarn en de Hanzestad Lübeck.

Het totaalaantal bevestigde besmettingen voor wilde vogels stijgt daarmee tot ongeveer 485. Duitse media spreken van een recordaantal besmettingen bij wilde vogels.Vogelgriepuitbraken in Nederland. (Bron: WUR )


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer