Vogelgriep in Zuid-Korea rukt op naar Seoul

Zuid-Korea heeft de afgelopen week 25 nieuwe gevallen van de vogelgriep aviaire influenza bevestigd. De autoriteiten in Seoul zeiden vrijdag dat een H5N8-stam van de besmettelijke ziekte zich landelijk verspreidde, met het grootste aantal gevallen in de provincie Gyeonggi, rondom de hoofdstad Seoul.

Vogelgriep+in+Zuid%2DKorea+rukt+op+naar+Seoul
© Michiel Elands

De 25 gevallen brengen het totale aantal gevallen van vogelgriep van verschillende stammen op 197 in het land, meldde het persbureau Yonhap. In 144 van de 197 gevallen werd de hoogpathogene variant H5N1 gedetecteerd. Zuid-Korea heeft 28,6 miljoen pluimvee geruimd om de verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.


Zeer besmettelijk

De ziekte werd vastgesteld bij dode vogels en levend gevangen vogels, waaronder ganzen-, zwanen- en reigersoorten. De H5N8-stam van vogelgriep is zeer besmettelijk bij vogels, maar verspreidt zich niet naar mensen.

Het is bekend dat het H5N1-virus van vogels op mensen overspringt. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention hebben H5N1-virussen sinds november 2003 geleid tot meer dan 700 menselijke infecties. Hoewel de transmissiesnelheid laag is en besmettingen van mens op mens uiterst zeldzaam zijn, is volgens de CDC ongeveer 60 procent van de patiënten overleden.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 11°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  20 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer