Natuurclub ANF financiert grondaankoop met obligaties

Stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân (ANF) geeft obligaties uit. Met deze obligatielening wil ANF meer agrarische grond in Friesland aankopen voor weidevogelbeheer. Afgelopen zaterdag zijn de eerste twee obligaties uitgegeven.

Natuurclub+ANF+financiert+grondaankoop+met+obligaties
© Ruud Ploeg

Het gaat om eeuwigdurende obligaties aan toonder met een waarde van 500 euro per stuk. Ze worden niet afgelost. Wel krijgt de bezitter jaarlijks een rentevergoeding van 1 procent uitgekeerd.

Met de uitgifte van obligaties verwacht ANF een versnelling in haar ontwikkeling te kunnen doormaken. Naast de obligaties en crowdfunding is er een campagne met sympathiserende bedrijven in voorbereiding. Ook is ANF actief in fondsenwerving. Via provinciale en landelijke fondsen wil ANF nieuwe middelen werven voor grondaankopen.


Gruttoland

Stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân heeft grond aangekocht met andere acties. Via de twee publieksacties in samenwerking met partner NDC mediagroep 'vierkant achter de weidevogels' en 'bouwen aan Gruttoland' heeft ANF 4.500 mensen bereikt. Deze groep heeft 1 of meer vierkante meter van Gruttoland geadopteerd.


Door alle genoemde acties is al ruim 130.000 vierkante gerealiseerd. Inmiddels is 3,2 hectare in eigendom overgedragen aan ANF. Binnenkort volgt 9,5 hectare. Hiermee is het hart van Gruttoland veiliggesteld, stelt ANF. ANF is bezig met de overname van de rijkste gruttogrond van weidevogelboer Murk Nijdam (42 hectare) in Wommels. Ook elders in Friesland is een aantal soortgelijke projecten in voorbereiding.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer