Pauline Krikke voorzitter FBE Gelderland

Pauline Krikke is benoemd tot voorzitter van de Faunabeheereenheid (FBE) Gelderland. De voormalig burgemeester van Arnhem en Den Haag en oud-Eerste Kamerlid is de opvolger van Gert Verwolf. Hij stond achttien jaar lang aan het hoofd van de FBE Gelderland en voorloper FBE Veluwe.

Pauline+Krikke+voorzitter+FBE+Gelderland
© Scheepvaartmuseum

Het algemeen bestuur van de FBE Gelderland stemde vandaag in met de benoeming van Krikke, die op 1 maart begint.

Verwolf had aangegeven dat hij na de inwerkingtreding van de nieuwe bestuursstructuur bij de FBE wil terugtreden als voorzitter. Hij was achttien jaar lang het gezicht van de Faunabeheereenheid Veluwe en na de fusie van de drie gelderse FBE’s in 2012, als voorzitter van de Faunabeheereenheid Gelderland.


Breed netwerk

De 59-jarige Krikke heeft als voormalig burgemeester van Arnhem en Den Haag een breed bestuurlijk en ambtelijk netwerk, stelt de FBE Gelderland. 'Zowel binnen de provincie als op nationaal niveau. Zij heeft een rol vervuld bij verschillende bos- en natuurbeherende organisaties en heeft ervaring als onafhankelijk voorzitter binnen de (semi)overheid en in het bedrijfsleven. Daardoor heeft zij ruime ervaring met besluitvormingsprocessen waarbij – soms op het oog – tegenstrijdige belangen moesten worden overbrugd', laat de FBE weten.

Met de komst van Krikke treedt de al geplande nieuwe bestuursstructuur in werking, waarbij sprake is van een dagelijks bestuur en een algemeen bestuur. LTO Noord-regiobestuurder Hans van Beuzekom vertegenwoordigt de landbouwsector in het nieuwe dagelijks bestuur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer