Pronto%2Dserie+van+Horsch+populairste+gebruikte+zaaimachine
Nieuws
© Tradus

Pronto-serie van Horsch populairste gebruikte zaaimachine

De Pronto-serie van Horsch is de populairste rijenzaaimachine. Dit meldt Tradus.com, de wereldwijde marktplaats voor gebruikte bedrijfsvoertuigen en machines.

Door analyse van het gebruikersgedrag is gebleken in welke van de bijna tweeduizend te koop aangeboden gebruikte zaaimachines boeren vooral geïnteresseerd waren op de onlinemarktplaats. Op de eerste plaats komen de modellen van de Pronto-serie van Horsch.

Op de tweede plaats staan machines van de fabrikant Amazone, bijvoorbeeld de modellen D9, D8 en D4. De D9 is een mechanisch zaaisysteem dat verkrijgbaar is in verschillende versies voor zeer uiteenlopende bedrijfsgroottes. Ook populair is de mechanische opbouwzaaimachine Amazone AD (plaats 4) en de precisiezaaimachine Amazone ED (plaats 5).

Veel boeren vertrouwen ook op pneumatische techniek. Zo staat de Lemken Solitair-zaaimachine op de derde plaats. In combinatie met diverse grondbewerkingsmachines en in solobedrijf biedt deze zaaimachine een breed scala van toepassingen met verschillende bewerkingsmethoden.


Veelzijdig en flexibel

'De top 5 van zaaimachines laat zien dat goede machines bovenal veelzijdigheid en flexibiliteit moeten bieden om landbouwers optimaal te ondersteunen bij hun zware werk. Flexibiliteit is de troefkaart voor zaaimachines', zegt Nadja Sörgel van Tradus.

Het advertentieplatform Tradus is gevestigd in Amsterdam en specialiseert zich in de transport-, logistiek-, bouw- en landbouwsectoren. Tradus is actief in meer dan dertig landen op vijf continenten. Het bedrijf is de nummer één op enkele van 's werelds belangrijkste opkomende markten zoals Rusland, India en Brazilië.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer