Boeren helpen burgers uit de sneeuw

De sneeuwval en koudegolf zorgen voor veel ijspret. Maar er zijn ook mensen voor wie het winterse weer vooral lastig is. Boeren zijn niet te beroerd om hen een handje te helpen. Zoals in Nuland, waar Jan van der Biezen woensdag de toegangspaden voor de bejaardenwoningen sneeuwvrij maakte.

Boeren+helpen+burgers+uit+de+sneeuw
© Jasper Schel

'Ik kan er met mijn auto niet uit, want er is maar een smal paadje sneeuwvrij gemaakt. Ik heb de gemeente gebeld, maar die komen niet. Ze doen alleen de hoofdwegen', zegt de bejaarde man in het voortuintje van zijn aanleunwoning enigszins bezorgd. De Brabander moet naar de tandarts om zijn gebit te laten repareren.

De toevallige passant die zijn verhaal aanhoort, is boerendochter Lenny Schel. Ze is op weg naar de basisschool om haar kinderen op te halen en weet wel een oplossing voor dit kleine leed. 'Mijn vader heeft een trekker met voorlader en grondbak. Ik bel hem wel even.'


Rondje in de buurt

Een kwartier later arriveert Jan van der Biezen, ex-varkenshouder en huidig bestuurslid van ZLTO Oss-Den Bosch. Hij heeft zijn Deutz-Fahr meegenomen. In tien minuten tijd schuift de redder in nood het pad en de aanpalende parkeerplaats schoon. 'Kleine moeite en ik doe het graag', zegt Van der Biezen. Hij maakt meteen maar een rondje in de buurt om te kijken of hij nog meer oudere dorpsgenoten van dienst kan zijn.

De geholpen man kijkt goedkeurend toe. 'Nu kan ik tenminste weer weg met de auto. Heel fijn!'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer