Trekkertaxi voor thuiszorg

De Achterhoekse zorgorganisatie Sensire kampte begin deze week met de gevolgen van de hevige sneeuwval. Medewerkers konden de bedrijfsauto's niet gebruiken, omdat de wegen onbegaanbaar waren. Een groep boeren zorgde ervoor dat verpleegkundigen thuiszorg bleven bieden op het platteland.

Voor Floor Schennink was de rit op de trekker van melkveehouder Rutger van Lier een bijzondere ervaring. 'Het was spekglad op de weg en ik zag het niet zitten om voor mijn dienst op pad te gaan. Maar toen kwam het telefoontje dat ik zou worden opgehaald door een boer met een trekker! Ik was natuurlijk eerst erg verbaasd, maar vond het ook meteen een mooi avontuur. Vooral toen ik zag dat Rutger met een enorme trekker bij ons door de wijk aan kwam rijden.'

Melkveehouder Thijs Wieggers kreeg vanuit Thuiszorg Sensire een telefoontje met de hulpvraag. Hij ondernam meteen actie en plaatste een oproepje in de groepsapp van een aantal boeren uit de regio Winterswijk. 'Het duurde maar even en toen kwamen de eerste reacties al binnen. Zo'n tien boeren gaven aan dat ze tijd vrij konden maken en zijn toen 's middags al meteen op pad gegaan met thuiszorgmedewerkers.'


Actie noodzakelijk

Rutger van Lier zag tijdens zijn rit als trekkertaxi voor de thuiszorg ook de noodzaak van deze actie in. 'Op sommige plekken op het platteland waren al dagen geen sneeuwschuivers of zoutstrooiers geweest. En dus ook geen thuiszorg. We kwamen bij een oud boertje die de hele dag zat te wachten op de thuiszorg van Floor. En gelukkig heb ik haar met de trekker bij de boerderij kunnen brengen.'

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer