Blei%2Deieren+zijn+On+the+way+to+PlanetProof
Nieuws
© Pixabay

Blei-eieren zijn On the way to PlanetProof

Janssen Ei uit het Limburgse Ysselsteyn ontvangt 10 december voor haar nieuwe eimerk Blei het On the way to PlanetProof-certificaat. Daarmee is dit de zevende eierenproducent die dit certificaat ontvangt.

'Wij zagen dat sommige eiketens lang zijn en soms wel uit acht schakels bestaan. Omdat wij altijd nadenken over innovaties, probeerden wij daar een oplossing voor te vinden', blikt directeur Peter Janssen terug. 'Met ons Blei-concept zorgen wij ervoor dat de eiketen super kort is. Het sorteren en verpakken doen we zelf. De eieren leveren we daarna rechtstreeks aan de supermarkten.'

Dat zorgt volgens hem voor een kakelvers product en voor een kleinere CO2-voetafdruk. 'Ik vind het daarbij belangrijk dat onze duurzaamheidsinspanningen voor dier en milieu worden gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie. Wij zijn dan ook erg blij dat onze eieren nu met het On the way to PlanetProof-keurmerk in de schappen liggen', vervolgt Janssen.


Duurzaamheidsthema's

'Ons keurmerk toont aan dat de Blei-eieren voldoen aan verschillende duurzaamheidsthema's, waaronder die van dierenwelzijn en diergezondheid, voeding en drinkwater, energie en klimaat, en verpakkingen', geeft projectleider agroketen Annika de Ridder bij SMK, de stichting die het On the way to PlanetProof-keurmerk beheert, aan. 'Ik vind het een heel goede ontwikkeling dat consumenten met Blei een ruimere keuze krijgen voor duurzamere eieren.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer