Miljardste+liter+On+the+way+to+PlanetProof%2Dmelk+voor+Schouten
Nieuws
© On the way to PlanetProof

Miljardste liter On the way to PlanetProof-melk voor Schouten

Landbouwminister Carola Schouten heeft maandag een liter On the way to PlanetProof-melk in ontvangst genomen. Het is de miljardste liter duurzamere melk die sinds december 2018 volgens de eisen van dit onafhankelijke keurmerk wordt geproduceerd.

On the way to PlanetProof-melkveehouder Bert Vollering uit het Zuid-Hollandse Waarder overhandigde het pak melk namens de drie gecertificeerde zuivelorganisaties FrieslandCampina, Farmel en NoorderlandMelk aan Schouten. Ze ging ook in gesprek met een aantal deelnemende melkveehouders.Het viel de minister op hoeveel het keurmerk vraagt van hun bedrijfsvoering. 'Het is mij goed duidelijk dat boeren iedere dag bezig zijn om hun bedrijfsvoering aan te laten sluiten op de eisen van On the way to PlanetProof.' En dat ze daarbij nog 'scherper' boeren dan ze al deden. 'Dat levert winst op voor het welzijn van koe en kalf, de natuur en het klimaat.'

Het keurmerk On the way to PlanetProof gaat om verduurzaming op meerdere thema's. Melkveehouders moeten voldoen aan eisen op diergezondheid en dierenwelzijn, biodiversiteit en klimaat. Daarnaast moet de melk voldoen aan criteria voor weidgang en grondgebondenheid. Uit onderzoek blijkt dat 10 procent van alle Nederlandse melkveehouders aan de criteria kan voldoen.


Topsport en teamwerk

Voor melkveehouders Bert en Adrie Vollering betekent het topsport en teamwerk. 'We zijn erg trots op wat we samen hebben bereikt', zegt Bert Vollering. 'Het is echt hard werken en passen en meten in de bedrijfsvoering. Dat je tegelijkertijd werkt aan drie thema's, maakt dat je On the way to PlanetProof kunt vergelijken met een triatlon. Je moet als veehouder op alle punten goed presteren en je moet er met z'n allen alles aan doen om erin te blijven. Het geeft energie om zo bij te dragen aan een toekomstbestendige melkveehouderij.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer