Opnieuw Afrikaanse varkenspest buiten kerngebied Brandenburg

Opnieuw is een kadaver van een wild zwijn dat besmet is met Afrikaanse varkenspest gevonden buiten een van de drie kerngebieden in de Duitse deelstaat Brandenburg. Het kadaver lag een paar 100 meter buiten het kerngebied in de witte zone in het district Märkisch-Oderland.

Opnieuw+Afrikaanse+varkenspest+buiten+kerngebied+Brandenburg
© De Faunabescherming

De witte zone rondom het noordelijkste kerngebied in Märkisch-Oderland is al helemaal voorzien van een vast hekwerk, dus veel extra risico brengt dit besmette kadaver niet met zich mee. Desondanks wordt het kerngebied uitgebreid en worden er rond de vindplek direct extra zoektochten gehouden met kadaverhonden, drones en een helikopter.


In de Duitse deelstaat Brandenburg is het totale aantal met Afrikaanse varkenspest besmette kadavers gestegen naar 623, waarvan 203 in het district Märkisch-Oderland.

In de deelstaat Saksen zijn vorige week twaalf besmette zwijnen gevonden, waardoor het totale aantal daar nu op 31 staat. Op een na zijn de kadavers allemaal binnen het kerngebied gevonden. Deze vondsten duiden er volgens het ministerie van de deelstaat Saksen op dat er sprake is van een actieve uitbraak.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer