Nieuwe+uitbraak+Afrikaanse+varkenspest+China+legt+druk+op+graanmarkt
Nieuws
© Landpixel

Nieuwe uitbraak Afrikaanse varkenspest China legt druk op graanmarkt

De melding van een nieuwe uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in China zorgt voor lagere graannoteringen op de internationale grondstofbeurzen.

Zowel de CBOT in Chicago als de Matif in Parijs hebben aan het eind van deze week de noteringen voor tarwe, mais en soja naar beneden bijgesteld. De Matif noteert vrijdag 226 euro per ton voor voertarwe. Dat is ruim 4 procent lager dan aan het begin van deze week.

Beursmakelaar De Vries & Westermann schrijft op de eigen website dat op een boerderij met ruim duizend varkens in de Zuid-Chinese provincie Guangdong AVP is vastgesteld. Dit het eerste geval van deze besmettelijke ziekte sinds oktober 2020.


Roet in het eten

Juist het herstel van de grote varkenssector in China zorgde de afgelopen periode voor een groeiende vraag naar grondstoffen voor de veevoerindustrie. Dit nieuwe geval van AVP kan volgens De Vries & Westermann opnieuw roet in het eten gooien en zorgen voor meer druk op de graanmarkten.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer