Nieuwe uitbraak Afrikaanse varkenspest China legt druk op graanmarkt

De melding van een nieuwe uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in China zorgt voor lagere graannoteringen op de internationale grondstofbeurzen.

Nieuwe+uitbraak+Afrikaanse+varkenspest+China+legt+druk+op+graanmarkt
© Landpixel

Zowel de CBOT in Chicago als de Matif in Parijs hebben aan het eind van deze week de noteringen voor tarwe, mais en soja naar beneden bijgesteld. De Matif noteert vrijdag 226 euro per ton voor voertarwe. Dat is ruim 4 procent lager dan aan het begin van deze week.

Beursmakelaar De Vries & Westermann schrijft op de eigen website dat op een boerderij met ruim duizend varkens in de Zuid-Chinese provincie Guangdong AVP is vastgesteld. Dit het eerste geval van deze besmettelijke ziekte sinds oktober 2020.


Roet in het eten

Juist het herstel van de grote varkenssector in China zorgde de afgelopen periode voor een groeiende vraag naar grondstoffen voor de veevoerindustrie. Dit nieuwe geval van AVP kan volgens De Vries & Westermann opnieuw roet in het eten gooien en zorgen voor meer druk op de graanmarkten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer