Besmet wild zwijn buiten kerngebied Duitse deelstaat Saksen

Een met Afrikaanse varkenspest besmet wild zwijn is aangetroffen in de bufferzone buiten het kerngebied is in de Duitse deelstaat Saksen. Vorige week werden ook al twee besmette wilde zwijnen ontdekt buiten het kerngebied in de deelstaat Brandenburg.

Besmet+wild+zwijn+buiten+kerngebied+Duitse+deelstaat+Saksen
© Nieuwe Oogst

Het besmette zwijn in Saksen is gevonden omdat er in de bufferzone regelmatig wordt gezocht naar kadavers. De vindplek van het wilde zwijn is direct met tijdelijke hekwerken omgeven. Dat wordt zo snel mogelijk vervangen door een vast hekwerk. Het vaste hekwerk rond het kerngebied was bijna klaar en moet nu worden uitgebreid.

Behalve het met Afrikaanse varkenspest besmette zwijn buiten het kerngebied is er ook een besmet wild zwijn in het kerngebied in Saksen aangetroffen. Het betreft een ogenschijnlijk gezond zwijn dat bij de jacht is doodgeschoten en bij onderzoek besmet bleek. Het is op korte afstand van de Poolse grens gevonden. Het totale aantal besmettingen staat daar nu op 19. Dat zijn er nog weinig sinds de eerste besmetting die op 31 oktober 2020 is vastgesteld.


556 besmettingen

In de deelstaat Brandenburg is het aantal besmettingen verder opgelopen naar 537 met Afrikaanse varkenspest besmette zwijnen. In heel Duitsland zijn het volgens het Duitse Friedrich Loeffler Instituut dus 556.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer