Aanbieden kadavers bij Rendac iets duurder

De totale kosten voor het aanbieden van kadavers bij Rendac stijgen dit jaar licht. Dat komt door de verdere stijging van de ophaalkosten. Die stijging is met 3 procent weliswaar kleiner dan vorig jaar. De verwerkingskosten dalen bij Rendac licht met 1 procent.

Aanbieden+kadavers+bij+Rendac+iets+duurder
© Twan Wiermans

De kosten voor reguliere en geplande stops stijgen dit jaar in beide gevallen met 74 cent per stop. Het verschil van 4,11 euro in het voordeel van de geplande stops blijft hierbij behouden. Voor een geplande stop is het tarief dit jaar 19,26 euro. Voor een reguliere stop is dat 23,37 euro. Vorig jaar was de stijging bij de stops groter met 25 procent voor een geplande stop en 10 procent voor een reguliere stop.

Bij de verwerkingskosten zet de dalende lijn van de afgelopen jaren door, al is de daling dit jaar beperkt tot 1 procent. Voor een kantelcontainer van 750 liter brengt Rendac nu 36,21 euro in rekening, een daling met 27 cent per container. De verwerkingskosten voor een bak van 950 liter bedragen in 2021 45,90 euro, 48 cent ofwel zo'n 1 procent minder dan vorig jaar.

Ook bij het aanbieden van losse kadavers is er sprake van een kleine daling van de verwerkingstarieven van zo'n 1 procent. Het tarief voor een rund daalt bijvoorbeeld van 39,17 naar 38,77. Voor een schaap is de daling 4 cent van 3,44 naar 3,40 euro. Voor een zeug is de daling 16 cent van 15,61 naar 15,45 in 2021.


Totale kosten stijgen

De totale kosten voor een veehouder stijgen dit jaar daardoor licht. Bij het aanbieden van een los runderkadaver stijgen de kosten met 34 cent naar 62,14 euro. Bij een schaap is dat een stijging van de totale kosten met 70 cent naar 26,77 euro.

Voor de meeste pluimvee- en varkenshouders, die kadavers doorgaans in gekoelde containers of bakken aanbieden met geplande stops, stijgen de totale kosten ook. Voor een bak van 950 liter stijgen de kosten met 25 cent naar 65,16 euro. Een reguliere stop voor het ophalen van een zeug kost nu 38,82 tegenover 38,24 euro vorig jaar. De hiervoor genoemde bedragen zijn exclusief btw.


Klik voor compleet tarievenoverzicht op onderstaande pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer