Advies+Nieuw%2DZeeland%3A+15+procent+minder+vee+en+melk
Nieuws
© Waikato

Advies Nieuw-Zeeland: 15 procent minder vee en melk

Als Nieuw-Zeeland zich wil houden aan de klimaatdoelen, moeten de veestapel en de melkproductie met 15 procent verminderen. Dat staat in een adviesrapport dat een onafhankelijke commissie heeft gepresenteerd aan de Nieuw-Zeelandse regering.

De voorgestelde reductie van 15 procent geldt voor de totale veestapel van melkkoeien, schapen en runderen.

Volgens de National Dairy Association produceren de melkveehouders in Nieuw-Zeeland ongeveer 21 miljard liter melk per jaar. Dit komt overeen met 3 procent van de wereldwijde melkproductie. Het lands is de achtste grootste melkproducent van de wereld. 95 procent van de melkproductie is bestemd voor de export.


Naast een reductie van de veestapel, verlangt het rapport ook een duidelijke vermindering van de kolen- en olie-industrie, het stopzetting van de invoer van traditionele auto's en hoge eisen om woningen 'groener te maken'. Tevens moet het bosareaal met 380.000 hectare worden uitgebreid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer