Kabinet onderzoekt betrokkenheid bij klimaatbeleid

Het kabinet heeft een onafhankelijke adviescommissie in het leven geroepen die onderzoekt hoe burgers beter betrokken kunnen worden bij het klimaatbeleid. Het eindrapport zal rond de verkiezingen in maart klaar zijn, zodat de resultaten beschikbaar zijn voor het volgende kabinet.

Kabinet+onderzoekt+betrokkenheid+bij+klimaatbeleid
© Niels de Vries

Volgens het kabinet gaat klimaatverandering en de aanpak daarvan de komende tijd meer invloed krijgen op het dagelijks leven van mensen. 'Het is daarom belangrijk dat de samenleving voldoende betrokken is bij het maken en uitvoeren van het klimaatbeleid', staat in een persverklaring. De adviescommissie staat onder leiding van voormalig nationaal ombudsman Alex Brenninkmeijer. Hij is op dit moment lid van de Europese Rekenkamer.

De onafhankelijke adviescommissie bestaat uit wetenschappers en ervaringsdeskundigen op het terrein van burgerparticipatie in relatie tot de onderwerpen klimaat en energie. Naast voorzitter Alex Brenninkmeijer nemen Jetske Bouma van het Planbureau voor de Leefomgeving, Eefje Cuppen van de Universiteit Leiden, Ferenc van Damme van provincie Overijssel, Frank Hendriks van Tilburg University, Kristel Lammers van het Nationaal Programma Regionale Energie Strategie, Werner Schouten van de Jonge Klimaatbeweging, Evelien Tonkens van de Universiteit van de Humanistiek en Wendelin Wielenga van gemeente Súdwest-Fryslân deel aan de commissie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer