Meer ruimte voor groen en water in Utrecht-Zuidwest

Meer groen en ruimte voor water om de biodiversiteit en leefbaarheid van de regio te waarborgen. Met die missie is de Regionale Adaptie Strategie (RAS) van het Zuidwest-Utrechtse netwerk Water & Klimaat donderdag officieel afgetrapt.

Meer+ruimte+voor+groen+en+water+in+Utrecht%2DZuidwest
© Ida Hylkema

Met de aanpak maakt de regio Utrecht-Zuidwest zich klaar voor mogelijk extremer weer, dat veroorzaakt wordt door het veranderende klimaat. Veertien gemeenten, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, provincie Utrecht en de Veiligheidsregio Utrecht spreken de ambitie uit om samen uiterlijk in 2050 de regio klimaatbestendig en waterrobuust te maken.

De partijen binnen Water & Klimaat stellen dat door de klimaatverandering de omgeving zo ingericht moet worden, dat de effecten zo goed mogelijk opgevangen kunnen worden. 'We hebben onze leefomgeving niet van de ene op de andere dag aangepast aan klimaatverandering', aldus Marieke Schouten, wethouder bij gemeente Nieuwegein en voorzitter van het netwerk.

'De eerste stappen die in de RAS zijn geformuleerd, geven handvatten voor hoe we met elkaar aan de slag kunnen. We moeten samenwerken in de regio en kleine betekenisvolle stapjes zetten. Op die manier kunnen we een grote beweging in gang zetten', stelt Schouten. Welke rol er in de RAS voor boeren en tuinders is weggelegd, is niet bekend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer