Winteraardbei Calinda terug in winkelschappen

De winteraardbei Calinda is terug van weggeweest. Waar de meeste Nederlandse aardbeien zich vanaf de lente aandienen, maakt deze aardbei haar entree al in de winter.

Winteraardbei+Calinda+terug+in+winkelschappen
© Today’s Specials

De grote aardbei heeft een dieprode kleur, een aromatische smaak en een sappige bite. Van december tot en met juni worden de Calinda-aardbeien geteeld in de Spaanse vollegrond, waarnaar ze van februari tot april verkrijgbaar zijn bij diverse Nederlandse supermarkten.

Om de kenmerkende eigenschappen te kunnen ontwikkelen, heeft Calinda een flinke dosis mediterrane zon nodig. Waar die zon zich normaliter ruimschoots laat zien in deze periode, was dat dit jaar net even anders. Door extreem winterse weersomstandigheden in Spanje liet Calinda dan ook iets langer op zich wachten.


Langdurig onderzoek

De kleur, smaak en vorm van Calinda zijn het resultaat van een langdurig onderzoeksproces naar het telen van een winteraardbei. Dit onderzoeksproces werd uitgevoerd door fruitveredelingsbedrijf Fresh Forward in samenwerking met Wageningen University & Research en de joint venture Fragaria Holland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer