Winteraardbei+Calinda+terug+in+winkelschappen
Nieuws
© Today’s Specials

Winteraardbei Calinda terug in winkelschappen

De winteraardbei Calinda is terug van weggeweest. Waar de meeste Nederlandse aardbeien zich vanaf de lente aandienen, maakt deze aardbei haar entree al in de winter.

De grote aardbei heeft een dieprode kleur, een aromatische smaak en een sappige bite. Van december tot en met juni worden de Calinda-aardbeien geteeld in de Spaanse vollegrond, waarnaar ze van februari tot april verkrijgbaar zijn bij diverse Nederlandse supermarkten.

Om de kenmerkende eigenschappen te kunnen ontwikkelen, heeft Calinda een flinke dosis mediterrane zon nodig. Waar die zon zich normaliter ruimschoots laat zien in deze periode, was dat dit jaar net even anders. Door extreem winterse weersomstandigheden in Spanje liet Calinda dan ook iets langer op zich wachten.


Langdurig onderzoek

De kleur, smaak en vorm van Calinda zijn het resultaat van een langdurig onderzoeksproces naar het telen van een winteraardbei. Dit onderzoeksproces werd uitgevoerd door fruitveredelingsbedrijf Fresh Forward in samenwerking met Wageningen University & Research en de joint venture Fragaria Holland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer