Sierteeltketeninzicht leidt tot minder middelengebruik

Het Chain Transparency Project in de sierteeltketen heeft geleid tot 45 procent minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Dit meldt MPS, het bedrijf dat verduurzaming van de sierteelt nastreeft.

Sierteeltketeninzicht+leidt+tot+minder+middelengebruik
© Twan Wiermans

Van gewasbeschermingsmiddelen met een hoog potentieel risico voor het milieu werd 64 procent minder gebruikgemaakt. De gemiddelde vermindering van het gebruik van middelen zorgde voor een daling van de milieu-impact van 47 procent per hectare.

Tijdens het project zijn tussen 2017 en 2019 zeven producten van Floricultura, Anthura, VD Salm en Dümmen Orange gevolgd. 'De communicatie over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tussen de schakels in de keten zorgde voor transparantie en bewustwording over de gebruikte middelen door de hele sierteeltketen heen. De schakels in de keten stemden hierdoor het middelengebruik op elkaar af', stelt een woordvoerder van MPS.


Webpagina met resultaten

Het Chain Transparency Project is uitgevoerd door MPS samen met het Initiatief Duurzame Handel en leden van het Floriculture Sustainability Initiative. MPS heeft donderdag de webpagina gelanceerd waarop de resultaten van het project te vinden zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer