Lijst kleine toepassingen gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de lijst kleine toepassingen gewasbeschermingsmiddelen geactualiseerd volgens de geldende wet- en regelgeving.

Lijst+kleine+toepassingen+gewasbeschermingsmiddelen+is+geactualiseerd
© Han Reindsen

Dit heeft geleid tot versie 4.0 van oktober 2020. Deze geactualiseerde lijst is, zoals gebruikelijk, afgestemd met het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).

Versie 4.0 vervangt de eerder gepubliceerde lijst kleine toepassingen versie 3.0 uit 2018. De lijst is op 11 november door het ministerie van LNV overhandigd aan het Ctgb en zal per 1 januari 2021 van kracht zijn.


Belangrijke wijzigingen

Er zijn enkele belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige versie. De lijst kleine toepassingen is in lijn gebracht met de laatste versie van de definitielijst toepassingsgebieden gewasbeschermingsmiddelen, versie 2.2. De groep bloembollen en -knollen is toegevoegd, met uitzondering van lelie en tulp. Daarnaast is de tekst bij punt 9 verhelderd. 'Er dient sprake te zijn van economische schade door het te claimen organisme.'

Alleen reële combinaties van plaagorganisme en teelt kunnen worden aangevraagd en toegelaten. Bij twijfel of er daadwerkelijk economische schade aan de teelt kan optreden, zal het Ctgb advies vragen van de NVWA. De NVWA kan hiervoor bij de aanvrager vragen naar een onderbouwing van het gewasbeschermingsprobleem van de geclaimde aantaster in het gewas waarvoor bestrijding noodzakelijk is om economische schade te voorkomen of beheersen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer