NVWA spoort verkoper illegale middelen op

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 8 december ongeveer 100 liter niet in Nederland toegelaten gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen bij een inwoner van gemeente Hoogeveen. De man wordt verdacht van het online verhandelen van deze middelen.

NVWA+spoort+verkoper+illegale+middelen+op
© Dirk Hol

Inspecteurs van de NVWA zagen op Facebook dat iemand illegale gewasbeschermingsmiddelen te koop aanbood. De verkoper bleek daarbij een schuilnaam te gebruiken. Onderzoek door een internetrechercheur leverde de echte identiteit van de verkoper op.

In zijn woning en de bijbehorende berging trof de NVWA enkele tientallen verpakkingen met in totaal ongeveer 100 liter gewasbeschermingsmiddelen aan die niet zijn toegelaten op de Nederlandse markt. Het gaat om een onkruidbestrijdingsmiddel dat bedoeld is voor professioneel gebruik. De middelen zijn meegenomen en zullen worden vernietigd.

De NVWA onderzoekt hoeveel van deze middelen de verdachte heeft verkocht en aan wie. Afnemers kunnen rekenen op een bezoek van de inspecteurs, waarschuwt de NVWA.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 8°
  0 %
 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
Meer weer