NVWA+spoort+verkoper+illegale+middelen+op
Nieuws
© Dirk Hol

NVWA spoort verkoper illegale middelen op

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 8 december ongeveer 100 liter niet in Nederland toegelaten gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen bij een inwoner van gemeente Hoogeveen. De man wordt verdacht van het online verhandelen van deze middelen.

Inspecteurs van de NVWA zagen op Facebook dat iemand illegale gewasbeschermingsmiddelen te koop aanbood. De verkoper bleek daarbij een schuilnaam te gebruiken. Onderzoek door een internetrechercheur leverde de echte identiteit van de verkoper op.

In zijn woning en de bijbehorende berging trof de NVWA enkele tientallen verpakkingen met in totaal ongeveer 100 liter gewasbeschermingsmiddelen aan die niet zijn toegelaten op de Nederlandse markt. Het gaat om een onkruidbestrijdingsmiddel dat bedoeld is voor professioneel gebruik. De middelen zijn meegenomen en zullen worden vernietigd.

De NVWA onderzoekt hoeveel van deze middelen de verdachte heeft verkocht en aan wie. Afnemers kunnen rekenen op een bezoek van de inspecteurs, waarschuwt de NVWA.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer