Tiewraps+met+NAO%2Dlogo+voor+pootgoedtransport+verplicht+vanaf+februari
Nieuws
© NAO

Tiewraps met NAO-logo voor pootgoedtransport verplicht vanaf februari

Transporteurs en wasplaatsen die zijn erkend door het PCC Hygiëneprotocol verzegelen hun gereinigde en ontsmette transportmiddelen voor het vervoer van pootgoed met tiewraps die zijn voorzien van het NAO-logo. Dit is verplicht vanaf 1 februari 2021, meldt Pootaardappel Contact Commissie.

De Nederlandse Aardappelorganisatie (NAO) startte in april 2020 met het uitleveren van de nieuwe tiewraps aan de wasplaatsen die transportmiddelen reinigen. Oorspronkelijk zouden de oude tiewraps, zonder logo, geldig blijven tot 1 mei 2022. Maar de werkgroep PCC Hygiëneprotocol Ringrot pleitte voor een versnelde overgang naar de nieuwe tiewraps vanwege de betere herkenbaarheid.

Net als de oude tiewraps zijn ook de nieuwe voorzien van een uniek nummer. Erkende wasplaatsen kunnen de tiewraps aanvragen bij de NAO. De uitgegeven nummers worden geregistreerd. Dat maakt tracering van reinigingsactiviteiten mogelijk.

Het PCC Hygiëneprotocol is een ketenerkenning waarbij pootgoedtelers, handel, aardappelverwerkers, wasplaatsen en transporteurs zijn aangesloten. Dit protocol is een initiatief van NAO en LTO, waarbij ook NAV, Vavi, NAK, NVWA en Cumela zijn aangesloten. Doel is het zoveel mogelijk beperken van de risico's op verspreiding van ringrot.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer