Nieuwe tiewraps voor vervoer pootgoed

De Pootaardappel Contact Commissie (PCC) lanceert nieuwe tiewraps voor transportmiddelen voor het losse vervoer van pootgoed.

Nieuwe+tiewraps+voor+vervoer+pootgoed
© NAO

De nieuwe tiewraps zijn voorzien van het logo van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO). Het doel van de PCC-werkgroep Hygiëneprotocol is om met de nieuwe tiewraps de herkenbaarheid te vergroten. De huidige tiewraps blijven nog geldig tot 1 mei 2022, meldt NAO.

Transporteurs en wasplaatsen maken voor het verzegelen van gereinigde transportmiddelen gebruik van de tiewraps. De verzegelingsstrook is voorzien van een uniek nummer en een wit vlak voor het vermelden van de einddatum van de reiniging. Het PCC Hygiëneprotocol Ringrot is een ketenerkenning om risico's op verspreiding van quarantaineorganismen te beperken.

Erkende wasplaatsen

De PCC is een gezamenlijke commissie van NAO en LTO. In de werkgroep Hygiëneprotocol zijn ook NAV, Vavi, NAK, NVWA, Cumela en transporteurs vertegenwoordigd. De uitgifte van de nieuwe tiewraps vindt vanaf deze week plaats aan erkende wasplaatsen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer