Merkel twijfelt over Mercosur-deal

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft 'aanzienlijke twijfels' over de handelsovereenkomst van de Europese Unie met Mercosur vanwege bezorgdheid over het milieu. Portugal, nu voorzitter van de Europese Unie, wil juist vaart achter de deal.

Merkel+twijfelt+over+Mercosur%2Ddeal
© Europese Unie

Merkels woordvoerder Steffen Seibert vertelde journalisten dat er 'ernstige vragen waren gerezen over de vraag of de uitvoering van de overeenkomst in de beoogde geest op dit moment gegarandeerd zou zijn'. Hij zei ook dat het onwaarschijnlijk is dat de deal kan worden bekrachtigd, 'gezien de huidige ontwikkelingen en gezien de huidige ontwikkelingen en het verschrikkelijke verlies van bossen'. Merkel sprak hierover na een ontmoeting met jonge klimaatactivisten in Berlijn.


Eerder uitten ook Oostenrijk, Bulgarije, Roemenië, Slowakije en Luxemburg hun bedenkingen over de handelsdeal met Mercosur, het samenwerkingsverband tussen Brazilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay. In Europa zijn Spanje, Portugal en Zweden voorstanders van de overeenkomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer